Jongvolwassenen hard nodig op de Waddeneilanden

In de afgelopen jaren is het aantal jongvolwassenen (18 tot 30 jaar) op de Friese Waddeneilanden toegenomen. Ook is door het aantrekken van de economie en de verlenging van het toeristenseizoen de werkgelegenheid gegroeid, wat gunstig lijkt voor de jongeren. De woningmarkt op de Waddeneilanden is echter een belemmering voor jongvolwassenen om zich (weer) op het eiland te vestigen. Dit blijkt uit onderzoek naar wonen en werken van jongvolwassen op de Waddeneilanden van het Fries Sociaal Planbureau (FSP).Toegenomen perspectief voor jongerenVoor een evenwichtige samenstelling van de bevolking is het van belang dat de eilanden voor jongeren aantrekkelijk blijven om te wonen en werken. De toename van de werkgelegenheid in combinatie met een vergrijzende eilander bevolking biedt perspectief voor jongvolwassenen. Zij zijn hard nodig voor de leefbaarheid van de eilander samenleving en om de economie draaiende te houden, want er dreigt nu zelfs een tekort aan arbeidskrachten te ontstaan.Eenzijdige werkgelegenheidDe werkgelegenheid...

Lees verder »