Speciale editie Oranjewoud Festival trekt vijfentwintigduizend bezoekers

ORANJEWOUD – De zevende editie van Oranjewoud Festival die plaatsvond van 1 tot met 10 juni jl. was op vele fronten succesvol. Het veelomvattende programma met ruim honderd concerten en voorstellingen trok vijfentwintigduizend bezoekers. Hoogtepunten vormden onder meer het optreden van violist Nigel Kennedy, het solorecital van cellist Jean-Guihen Queyras en de carte-blancheserie van violiste en publiekslieveling Noa Wildschut. In festivalhart De Proeftuin genoten de vele bezoekers van gevarieerde optredens van festivalmusici en ensembles. Het festival vormde dit jaar het klassieke hoofdprogramma van Leeuwarden-Friesland Culturele Hoofdstad van Europa 2018. Speciaal voor deze editie was er een groot podium op het water achter Landgoed Oranjewoud gebouwd met tribunes die plaats boden aan 800 bezoekers. Hier stal violist Nigel Kennedy de show met zijn nieuwste programma Bach meets Kennedy meets Gershwin. Tijdens het Openingsconcert beleefde Future Perfect van componiste Vanessa Lann zijn wereldpremière, uitgevoerd door het Noord Nederlands Orkest onder leiding van Benjamin Levy. Het publiek omarmde de carte-blancheserie van Noa Wildschut. Haar optredens als solist tijdens het openingsconcert, het kamermuziekconcert met altviolist Vladimir Babeshko, celliste Quirine Viersen en...

Lees verder »