Oranjevrouwen pakken overwinning in in blessuretijd

HEERENVEEN – De Nederlandse voetbalvrouwen zijn er dinsdag op het nippertje in geslaagd om in het Abe Lenstra Stadion van Slowakije te winnen. Lieke Martens maakte in de tweede minuut van de blessuretijd de enige goal van de wedstrijd: 1-0. Dat levert drie belangrijke punten op in de strijd om WK-kwalificatie. Nederland, met Sherida Spitse uit Sneek in de basis, speelde grote delen van de wedstrijd op de helft van Slowakije, maar kon lange tijd maar niet scoren. Slowakije had nog geen punt gepakt in de WK-kwalificatie, maar maakte het Nederland toch heel moeilijk. De Slowaakse keepster Maria Korenciová speelde daar een belangrijke rol in: zij hield de ene na de andere doelpoging tegen. Dat duurde dus tot in de blessuretijd. Toen kreeg Martens de bal op de rand van het strafschopgebied. Haar schot draaide de verre hoek in, buiten het bereik van Korenciová. Concurrent Noorwegen Door de overwinning komt...

Lees verder »