Weinig belangstelling voor inloopavond vervanging bruggen

Dinsdagavond 12 juni, tussen 17.00 en 19.30 uur waren de deuren geopend van MFA De Dobbe in Anjum. Tijdens deze inloopbijeenkomst konden belangstellenden zich laten informeren door aannemer Oosterhuis uit Nijeveen hoe de planning en het werk er uit zal zien.Het gaat hier om vervanging van de bruggen; Reidswâl en de Wite Brêge tussen Anjum en Ee, maar ook de grote brug in de Saatsenwei. De plannen die op tafel lagen heeft betrekking op het bevaarbaar maken van de Súd Ie, de vaarweg van Dokkum naar het Lauwersmeer. Om onder de bruggen door te kunnen, worden een aantal fietsbruggen opgehoogd met ruim een meter. Zo kunnen sloepen en dergelijke straks ongehinderd doorvaren.De belangstelling was niet heel groot, er waren meer mensen aanwezig die bij de bouw betrokken zijn dan mensen die zich wilden laten informeren. Wat men vooral graag wou weten is hoe gaan de omleidingsroutes lopen en wat is het...

Lees verder »