Wethouder opent educatieve groentetuin

HEERENVEEN – Het eten van groente is lekker, normaal en makkelijk. Groente is ook geschikt als tussendoortje. Je hebt groente gewoon nodig. Samen met de Rotary Club Oranjewoud Heerenveen, het Nordwin College en Kinderopvang Kinderwoud heeft JOGG Heerenveen daarom een groentetuin aangelegd die wordt onderhouden. De kinderen van vier de basisscholen in de wijk De Greiden Heerenveen gaan werken in de tuin. Zo leren ze wat er gebeurt, van zaaien tot oogsten. De moestuin is bij de kinderopvang De Einekoer van Kinderwoud. Gezond eten Wethouder Jelle Zoetendal plantte samen met kinderen van de basisscholen uit De Greiden de eerste groenteplanten in de tuin. “Voorkomen van overgewicht bij jongeren is helaas hard nodig. Wij stimuleren daarom gezond eten en sporten. Door de jongeren hun eigen groenten te laten verbouwen, gaan ze vaker groenten eten”, aldus de wethouder Jeugd en jeugdzorg. Mooie samenwerking De groentetuin is een initiatief van JOGG Heerenveen en...

Lees verder »