Anti-zwarte piet-groepen en gemeente Dongeradeel bij hoorzitting bezwarencommissie

Donderdagmiddag vanaf 15:15 uur werd de hoorzitting over het verbod van de anti-zwartepieten-demonstratie gehouden. De groepen Kick Out Zwarte Piet en Beter Nederland verzette zich tegen het noodbevel en demonstratieverbod dat burgemeester Marga Waanders 18 november had afgekondigd. Zij gaf dit verbod, om eventueel geweld en rellen te voorkomen. Zij vertelden dat er meldingen vanuit de politie kwamen, dat het niet anders kon, aldus advocaat Rens Snel. “Op een bepaald moment gaat de veiligheid van mensen boven de mogelijkheid om een demonstratie te hebben.”De beide groepen tegen zwarte piet reageerden als volgt: “Wij hadden geen verkeerde bedoelingen en waren niet gewelddadig.” Zij werden bijgestaan door advocaat Eikelboom. KOZP en Nederland Beter hadden ook het gevoel dat voorstanders van zwarte piet, zonder controle naar binnen konden komen. De tegenstanders van zwarte piet werden tegengehouden.De voorzitter, de heer Schukking zal hier samen met de bezwarencommissie in een later stadium zijn visie op...

Lees verder »