Hoorzitting anti-zwarte piet-demonstratie in Dokkum

De groep Kick-Out Zwarte Piet roept via Facebook medestanders op donderdag naar de behandeling van hun bezwaarschrift tegen het verbieden van de anti-zwarte pieten-demonstratie van 18 november 2017 in Dokkum te komen, dat schrijft Omrop Fryslân.Die demonstratie werd met een noodbevel op het laatste moment verboden, nadat voorstanders van Zwarte Piet de bussen van de demonstranten hadden geblokkeerd op de A7 bij Joure. Kick-Out Zwarte Piet heeft in het bezwaarschrift protest aangetekend tegen dat noodbevel.Kick-Out Zwarte Piet vindt dat met het verbod op de demonstratie, wetsovertreders zijn beloond en vreedzame activisten die volgens de wet handelen, zijn gestraft. "Samen met onze advocaten willen wij dit aanvechten om zo te voorkomen dat deze vorm van mensenrechtenschending zich in de toekomst opnieuw voordoet", schrijft de groep in de Facebookoproep. Eerder riep de groep ook op om naar een hoorzitting van de gemeente Rotterdam te komen. Daar werd een bezwaarschrift behandeld tegen de arrestatie van bijna...

Lees verder »