Inbraakpreventietruck komt 18 juni naar wijk De Greiden

HEERENVEEN – Op maandagavond 18 juni van 17 -20 uur staat de preventietruck ‘Stop woninginbraken’ bij wijkcentrum De As in wijk De Greiden te Heerenveen. In de truck geven medewerkers van politie voorlichting over inbraakpreventie. De preventietruck is een initiatief van de Friese gemeenten, politie Noord-Nederland en het ministerie van Veiligheid en Justitie. Wat is er te zien? Op een groot scherm worden filmpjes vertoond over de wijze waarop inbrekers te werk gaan en wat bewoners zelf kunnen doen om inbraken te voorkomen of minder gemakkelijk te maken. Ook is er een kozijn met meerdere sloten om te demonstreren hoe eenvoudig het is om bij iemand binnen te komen als het hang- en sluitwerk niet goed is. Verder zijn er demonstraties over ‘flipperen, hengelen en cilindertrekken’ en is er informatie over Burgernet en WhatsApp-groep De Greiden. Aansluitend organiseren Whatsapp De Greiden, Gemeente Heerenveen,  politie en Caleidoscoop een informatieavond  met ex-inbreker...

Lees verder »