Alex Karakhanian: “Ik wil mensen inspireren met mijn muziek”

HEERENVEEN – Dertien jaar oud was rapper/zanger en regisseur Alex Karakhanian toen hij met zijn vader vluchtte uit zijn geboorteland Armenië. Voor zijn familie was de situatie zo nijpend dat er geen andere uitweg was. Via Rijswijk, Sneek en andere omwegen woont de 34-jarige Alex tegenwoordig in Heerenveen. Met zijn gezin, vrouw en drie kinderen, voelt hij zich hier thuis en daarvoor is hij Nederland ontzettend dankbaar. Een vraaggesprek bij hem thuis waar de zelfgemaakte koekjes al op de tafel klaar staan. Waarom ben je gevlucht uit Armenië? In 1991 viel de Sovjet-Unie uit elkaar en de situatie in Armenië werd er daardoor niet bepaald beter door. Armenië was, zeker in die periode, een behoorlijk corrupt land en de dienstplicht was streng en meedogenloos. Jonge jongens in het leger werden vaak onvoorbereid de oorlog ingestuurd met buurland Azerbeidzjan en kwamen in een kist weer terug. Dat vooruitzicht wilde mijn vader...

Lees verder »