Gemeente roept ouders op mee te denken over kinder- en peuteropvang

HEERENVEEN – De gemeente Heerenveen wil dat alle peuters gebruik kunnen maken van kinder- of peuteropvang. Alle ouders van jonge kinderen worden gevraagd deel te nemen aan een grootschalig onderzoek naar kinder- en peuteropvang. Wethouder Jelle Zoetendal: “we willen weten waar de ouders behoefte aan hebben, zodat we de opvang verder kunnen verbeteren”. De opvang als goede voorbereiding voor de basisschool De eerste jaren zijn belangrijk in de ontwikkeling van een kind. Ze leren praten, samen spelen en sociale vaardigheden. Op de kinder- of peuteropvang worden kinderen spelenderwijs gestimuleerd in hun ontwikkeling zodat zij een goede start maken op de basisschool. Wethouder onderwijs Jelle Zoetendal: “de gemeente Heerenveen vindt het erg belangrijk dat alle peuters in de gemeente Heerenveen gebruik kunnen maken van de opvang. Zo stellen we subsidie beschikbaar aan ouders die wel gebruik willen maken van de opvang, maar die geen recht hebben op kinderopvangtoeslag. Via dit onderzoek...

Lees verder »