Chinese schaatstop kiest voor Thialf

HEERENVEEN – Thialf is deze zomerweken de thuisbasis van bijna 40 topschaatsers uit China. Het betreft hier aankomende talenten die opgeleid en getraind worden voor medaillekansen tijdens de Olympische Spelen in 2022 in Beijing. De groep verblijft totaal 6 weken in Heerenveen en maakt daar volop gebruik van het zomerijs en de andere faciliteiten in Thialf. Thialf heeft de ambitie om het schaatshart van de wereld te willen zijn. Om die ambitie waar te maken wordt het ijs en de gloednieuwe topsportfaciliteiten ook aangeboden aan de internationale schaatsmarkt. Vanuit individuele schaatsers, trainers en teams is er een toenemende belangstelling om niet alleen de faciliteiten maar ook kennis en knowhow in Nederland af te nemen. Die interesse komt uit verschillende delen van de wereld waarvan een aanmerkelijk deel uit Azië. Thialf directeur Marc Winters is om meerdere redenen zeer content met de komst van de Chinezen. “Ten eerste is het een...

Lees verder »