Groot deel van berm in brand langs fietspad

Aan de Mounewei langs het toeristische fietspad bij het water van de Dokkumer Ee, ter hoogte van de fietsbrug, heeft donderdagmiddag een groot deel van de berm in brand gestaan.In het stro en gras was, mede door de warmte, plotseling brand ontstaan. De brandweer van Ferwert werd rond 17:30 uur opgeroepen en was snel ter plaatse om de brand uit te krijgen. Met behulp van hark en een schep werden de eerste vuurhaarden gedoofd en vervolgens werden een aantal emmers met water uit de Dokkumer Ee gevuld, en werd zodoende de brand geheel gedoofd.Nadat de brandweer had ingepakt en alweer op weg was naar de kazerne, laaide vanwege de warme ondergrond het vuur opnieuw op. Het korps werd daarop door de meldkamer weer naar de locatie gestuurd en heeft vervolgens met een lage drukstraal de gehele berm natgemaakt. Zodoende was de brand dit keer geheel gedoofd en kon het korps...

Lees verder »