Insectenfestival in de hortus van Fryslân

De Kruidhof, Hortus van Fryslân in Buitenpost organiseert op zaterdag 14 en zondag 15 juli 2018 een insectenfestival. Dit weekend staat bol van activiteiten rondom bijen en andere insecten. Op zaterdag 14 juli is er een educatief festival voor jong en oud waarin beleven, doen en proeven centraal staan. Op zondag 15 juli geeft bioloog en bijenexpert Arie Koster een inspirerende lezing over bij-vriendelijk tuinieren met aansluitend een rondleiding door de hortus. De lezing kan op aanvraag gecombineerd worden met een brunch met een bij-vriendelijk tintje.Tijdens dit festival voor jong en oud op zaterdag 14 juli staat alles in het teken van het verdwijnen van insecten in onze directe omgeving. Weten we eigenlijk wel waarom insecten zo belangrijk en nuttig voor ons zijn? En hoe zorgen we er eigenlijk voor dat er niet nog meer insecten verdwijnen. Door bezoekers de waarde van insecten te laten ervaren door middel van proeven,...

Lees verder »