Piter Jelles !mpulse Kollum een week lang in het teken van M.C. Escher

Ruim 120 leerlingen van !mpulse Kollum, school van OSG Piter Jelles, worden van 2 t/m 6 juli ondergedompeld in de wereld van Maurits Cornelis Escher. De leerlingen kruipen die week onder andere op excursie naar Leeuwarden om de tentoonstelling van Escher te bezoeken en een documentaire over zijn leven te bekijken. De excursie dient als input en inspiratie voor de vervolgopdrachten voor de rest van de week. De leerlingen vmbo-t, havo en vwo van de school leveren op vrijdag 6 juli a.s. een Escher-eindproduct op in de vorm van beeldende kunst en dans.Meerwaarde creëren voor leerlingenDe Escherweek past bij de onderwijsvisie van !mpulse Kollum en de manier waarop zij meerwaarde willen meegeven aan hun leerlingen tijdens de schoolloopbaan. Bea Kroeze (schooldirecteur !mpulse Kollum): “Ons curriculum biedt onze leerlingen een leidraad om -vanuit hun eigen mogelijkheden en interesses- kennis en 21eeuwse vaardigheden te ontwikkelen door hun creativiteit en nieuwsgierigheid in te...

Lees verder »