Vakantiegroet uit Gasvrij Akkrum naar de Kamer

AKKRUM – Leden van GroenLinks-Heerenveen en actiegroep Tsjin Gas  versturen een digitale vakantiegroet naar de Kamerleden met Economische Zaken en Klimaat of Wonen in hun portefeuille. Zij willen dat de Kamer na de vakantie écht werk maakt van een Gasvrije toekomst in Akkrum. De kaart is meteen een uitnodiging om op bezoek te komen. “Wij hebben het bord Gasvrij al klaar liggen en nodigen de Kamerleden alvast uit het zelf te komen ophangen als we echt van het gas af zijn”, zegt Gerrie Rozema. Den Haag krijgt uit verschillende plaatsen verdeeld over land vakantiegroeten toegestuurd. “Voor een Gasvrij Akkrum hebben wij niet alleen de gemeente nodig, maar ook de regering en de Tweede Kamer”, zegt Monique Plantinga. “Een Gasvrij Akkrum betekent geen gaswinning meer uit Nederlandse bodem, ook niet uit de velden onder Akkrum en Aldeboarn. Het betekent ook dat iedereen van het gas af moet. Alleen zo krijgen we overal de gaskraan dicht.” Deur wijd...

Lees verder »