Leerlingen CBS de Peadwizer ‘Sporten voor SCORE’

SINT NOCOLAASGA – Op een warme vrijdag 29 juni heeft CBS de Paedwizer in Sint Nicolaasga een sportdag gehad met als thema ‘Sporten voor SCORE’. Score is een Zuid-Afrikaanse non-profit organisatie, die sport gebruikt als middel om de ontwikkeling van achterstandswijken te bevorderen. De ontwikkeling van een land begint met jonge vitale kinderen. Sport houdt de kinderen van de straat en geeft ze positieve energie, waardoor ze beter gaan presteren op school en uiteindelijk in de maatschappij. Heerenveense Cios studenten Leon Pot en Arco Hogeterp zijn 3 maanden voor de organisatie Score naar Zuid Afrika geweest voor stage. Hiervoor hadden ze bij CBS de Paedwizer sportshirts ingezameld bij de groepen 6, 7en 8. De kinderen van CBS de Peadwizer hadden goed hun best gedaan, waardoor Leon en Arco veel sport shirt’s mee konden nemen naar Zuid-Afrika. De shirts zijn in de Townships uitgedeelt en de Afrikaanse kinderen waren er super...

Lees verder »