Royal A-ware en Albert Heijn verduurzamen kaas- en zuivelschap

HEERENVEEN – Een grote groep enthousiaste melkveehouders uit Noord-Nederland levert duurzame melk aan Royal A-ware die voor Albert Heijn de typisch Hollandse zuivelproducten als kaas, melk en yoghurt van het AH Huismerk maakt. Vrijdag rolde het eerste pak zuivel van de transparante keten van de band. Vanaf maandag liggen de duurzaam geproduceerde zuivelproducten in alle Albert Heijn winkels. Om nog beter invulling te kunnen geven aan het verder verduurzamen van het huismerk zuivelschap, sloten Albert Heijn en Royal A-ware vorig jaar een overeenkomst om een duurzamere en transparante productieketen voor zuivelproducten te realiseren. Een groot aantal melkveehouders meldde zich aan die binnen dit concept melk leveren aan Royal A-ware. Die verwerkt op zijn beurt deze melkstroom apart tot kwaliteitsproducten waarvan de herkomst transparant is en die op een duurzamere wijze zijn geproduceerd. Melkveehouders die meedoen aan het programma ontvangen een premie bovenop de A-ware melkprijs. Het doel is om de...

Lees verder »