Vitens doet oproep zuinig met water te zijn

De huidige droogte en warmte in Nederland leidt tot een sterk verhoogde watervraag, tot wel dertig procent meer. Momenteel levert drinkwaterbedrijf Vitens gemiddeld meer dan een miljard liter per dag en dat is een record. Daarom neemt men extra maatregelen om de watertoevoer op peil te houden.Ondanks de inspanningen van Vitens kan het voorkomen dat er vooral 's avonds)op sommige plaatsen een wat lagere waterdruk en een kleine kans op bruin water ontstaat. Dit is niet schadelijk voor de gezondheid, dus u kunt het gewoon drinken.Oproep tot zuinigheidTijdens de piekuren (tussen 6.00 uur en 9.00 uur en tussen 18.00 uur en 22.00 uur) kunnen inwoners van Fryslân  meehelpen om het niet-noodzakelijke waterverbruik te spreiden. Denk hierbij aan: de tuin na zonsondergang sproeien; auto wassen uitstellen; de vaatwasser of wasmachine 's nachts aanzetten; zwembadjes midden op de dag vullen.Vitens doet oproep zuinig met water te zijn

Lees verder »