1 juli 2018 de Dag van het Wad

Dit hele weekend lang wordt er gevierd dat de Waddenzee sinds 2009 Werelderfgoed is. Het feestprogramma, een dag vol met uiteenlopende activiteiten.O.a. van slapen aan de Dijk in Noordpolderzijl tot aan een garnalenpelwedstrijd in Paesens-Moddergat. Zilte soep eten bij "de Garnalefabryk" en het uitzwaaien en meevaren op diverse kotters. Workshops zoals schilderen o.l.v Ilse Brul en op Waddenstruintocht met Klaas Laansma. Oude visserhuisjes bekijken en natuurlijk even een mooi cadeau of souvenir kopen. Van een kwelderwandeling met de boswachter tot aan zeehonden vrijlaten op het wad en alles wat daar tussenin zit.Vele plaatsen en locaties speelden hierop in en brachten eigen activiteiten. Opvallend veel ouders waren aanwezig met hun kinderen, want ja, aan het Wad is altijd wat te beleven.1 juli 2018 de Dag van het Wad

Lees verder »