Hulpdiensten en natuurbeheerders extra alert op het ontstaan van natuurbrand

HEERENVEEN – Het is momenteel erg droog in de natuur. De kans op brand neemt hierdoor toe. In de regio Fryslân geldt op dit moment Fase 2 – Extra Alert. De hulpdiensten en natuurbeheerders zijn extra alert op het ontstaan van natuurbrand. Fase 2 Het is al langere tijd droog in de natuur. De kans is dan ook aanwezig dat een natuurbrand ontstaat. Een natuurbrand kan zich in droge periodes snel en onvoorspelbaar ontwikkelen. Terreineigenaren, natuurbeheerders en hulpdiensten zijn in deze periode extra alert, maar vragen ook uw medewerking om de gevolgen van natuurbrand te voorkomen of te beperken. Tijdens deze fase kunt u natuurlijk nog steeds gerust de natuur intrekken. Maar wees extra alert, gebruik het gezonde verstand en meld vooral in deze fase verdachte zaken meteen via 112. Ook kan het zijn dat u, ondanks een – gemeentelijke of provinciale – vergunning, geen vuur meer mag maken, bijvoorbeeld...

Lees verder »