Keerpunt voor fossiele brandstoffen

Van 1 t/m 14 juli 2018 reizen in Fryslân alle mensen met duurzame vervoermiddelen. Vanaf de provinciegrenzen zullen elektrische auto’s en taxi’s, deelauto’s, groengasbussen, segways, ligfietsen, elektrische boten en andere bijzondere voertuigen het verkeersbeeld bepalen. De Elfwegentocht: twee weken feest zonder een druppel benzine!WaterstofbusMaandag was het thema waterstof en werden bij het provinciehuis in Groningen alle waterstof voertuigen uitgenodigd voor tocht naar het Elfstedenkeerpunt in Dokkum De rijtocht bestond uit een waterstof aangedreven bus en volgauto’s. De tocht voerde langs Nuon Magnumcentrale in de Eemshaven en het enorme Zonnepark & waterstofopslag Zuidwending.Op het keerpuntDe tocht zou via de fabriek van Dijkstra Draisma, de koploper in gasloos bouwen, maar vanwege een strakke planning kon de fabriek niet worden aangedaan. Zo eindigde de tocht op het keerpunt van de Elfstedentocht in Dokkum. Hier waren onder andere voertuigen en informatie vertrekking van ASN uit Dokkum En werd samen met de gemeente Dongeradeel het...

Lees verder »