‘Nieuwe Marijke Hiem wordt aanwinst voor Heerenveen’

HEERENVEEN – Met de sloop van het oude woonzorgcentrum aan de H. Hebbesstraat in Heerenveen heeft Meriant plaats gemaakt voor de nieuwbouw van Marijke Hiem. Hier worden negentig woonplekken gerealiseerd voor ouderen met een intensieve zorgbehoefte. Daarnaast heeft het complex een sociale wijkfunctie: er is volop ruimte voor gezellige activiteiten. Ook beschikt het nieuwe centrum over een aantal faciliteiten, zoals een kapper en fysiotherapeut. De cliëntenraad van Marijke Hiem is enthousiast. Het nieuwe Marijke Hiem wordt een aanwinst voor Heerenveen, stelt de cliëntenraad. Voorzitter Johan Mintjes en bouwcommissielid Albert van der Berg zijn vanaf het begin betrokken bij de nieuwbouwplannen. Mintjes: “Het behartigen van de woonwensen van bewoners is onze grootste zorg. Ze hebben veel goede ideeën voor hun nieuwe woonplek en daar wordt serieus naar geluisterd. Van Meriant krijgen we alle ruimte om mee te denken. De bouwplannen liggen op tafel en op dit moment vullen we samen de...

Lees verder »