Open Dag museum De Sukerei 10 jaar

Op zaterdag 7 juli organiseert openluchtmuseum De Sûkerei te Damwâld haar 10 jarig bestaan met een "iepen mienskip dei", een open dag. Bezoekers en toeristen aan LF2018 kunnen dan gratis kennismaken met de lokale cultuurhistorie bij het museum. Er staan diverse feestelijke activiteiten op het programma.Om 11.00 uur is er een korte ceremoniële openingshandeling door genodigden en de burgemeester van de gemeente Dantumadiel, dhr. Klaas Agricola. Hij zal de nieuwe informele bijnaam onthullen voor Damwâld voor toerisme en promotiedoeleinden, om het dorp meer kleur en fleur te geven en het dorp en gemeente steviger op de kaart te zetten.De gehele dag geven boogschieters demonstraties, er is een sokkenbreimachine, kinderen kunnen worden vervoerd over het terrein met de bokkekar, demonstraties oude ambachten, sminken voor de kinderen, muziek met oude (meezing)liedjes, er is een expositie over 10 jaar openluchtmuseum enz. Natuurlijk zijn de vrijwilligers sfeervol gekleed in de tijd van toen op...

Lees verder »