Leren programmeren op de Koningin Julianschool

Groep 7 van de Koningin Julianaschool in Kollum heeft de afgelopen weken les gekregen in het programmeren. De school maakt hiervoor gebruik van de Micro:Bit.Dit is een superleuke kleine computer. Voorkennis is bijna niet nodig en al snel maken de kinderen zelf de leukste projecten. Kinderen raken op deze manier al op jonge leeftijd met computers en techniek, wat ze een goede technische basis geeft voor de toekomst.De kinderen maken door deze lessen op een laagdrempelige manier kennis met programmeren en daarmee vergroot de digitale geletterdheid van de kinderen. Na goed kunnen lezen, schrijven en rekenen is het kunnen programmeren voor veel (toekomstige) beroepen een vereiste. De kinderen leren principes die nodig zijn om te programmeren (Computational Thinking). Kinderen leren niet om te programmeren, maar programmeren om te leren. De vaardigheden die ze hierbij ontwikkelen komen ook van pas bij het bakken van een appeltaart of het schrijven van een...

Lees verder »