Feestelijke opening DOK66

Afgelopen woensdag was het feest aan de Altenastreek. De officiële heropening van het pand van Arlanta vond plaats. Om half vier waren de genodigden er getuige van dat bestuurder Carin Doodeman de vlag hees. Daarmee werd meteen de naam van het pand zichtbaar: DOK66.‘Dok’ als afkorting van Dokkum en als verwijzing naar de locatie van het pand, namelijk aan de Dokkumer Ee. Het huisnummer van het pand is 66. Aanleiding van de uitbreiding was ruimtegebrek en de behoefte aan een nieuwe look. Zowel van binnen als van buiten heeft het gebouw een metamorfose ondergaan. De tweede etage is uitgebreid met meerdere werkruimtes, een koffiehoek en een toiletgroep. Op de begane grond is de indeling praktischer gemaakt en gemoderniseerd.Het pand is oorspronkelijk gebouwd in opdracht van GCOFryslân (nu Cedin) en ontworpen door Architectenbureau Adema. Hetzelfde architectenbureau heeft nu ook de uitbreiding ontworpen. In 2003 kocht PCBO Dongeradeel (nu Arlanta) het pand...

Lees verder »