Hans Koekoek: “Ik ben behoorlijk eh… eigenwijs”

HEERENVEEN – Als afdelingscoördinator je eigen zoon bij je laten komen wegens spijbelgedrag. Je naam in je nieuwe woonplaats bekend laten worden door de rol van een klok te spelen in een kerstmusical. Als fervent sporter te maken krijgen met de ziekte van Lyme. Bij vijf voorkeuren op het vrijwilligersformulier voor ‘Oerol’ vijf keer het woord ‘chauffeur’ invullen. Al veertig jaar de liefde vieren met je echtgenote. Is getekend: Hans Koekkoek, ‘zondagskind.’ VERVELEND MANNETJE “Ik ben 64 jaar en geboren en getogen in Groningen,” introduceert Hans Koekkoek zichzelf. We zitten op het zonnige terras bij één van de Zwanenwoningen in Skoatterwâld, waar Hans en zijn vrouw Simmie sinds een aantal jaren wonen. “Een mooi huis, maar leeftijdgebonden. Als je wat ouder wordt, kan dat problemen opleveren”, zegt Koekkoek. Het huis is inderdaad bepaald niet gelijkvloers, constateren we. Zowel het terras buiten, als de woonkamer en keuken binnen, zijn alleen met...

Lees verder »