Volop profijt van groene uitdagingen

Enthousiast gingen ze in januari van start. Krap een half jaar later stonden de leerlingen van het Lauwers College in Groningen als winnaar van de Energy Challenges op het podium. "Dit is fantastisch, ook voor de bewustwording.”Bij het project Energy Challenges worden jongeren uitgedaagd om slim met energie om te gaan. En dat deed het groepje van twaalf eerstejaars leerlingen van de locatie Buitenpost van het Lauwers College de voorbije maanden. Op allerhande manieren gingen ze onbevangen en op speelse wijze aan de slag met besparing en duurzaamheid. "Het was geweldig om te zien”, aldus coach en techniekdocent Jelle Hoogterp.Het project omvatte in totaal een achttal opdrachten en activiteiten. Alle inspanningen die de LC-scholieren pleegden in de wondere wereld van duurzaamheid, energie en techniek, resulteerden in de eerste prijs in Noord-Nederland. Zo haalden ze bij de kick-off astronaut en wetenschapper André Kuipers naar Buitenpost voor zijn verhaal over duurzaamheid. De...

Lees verder »