Namen van tien Heerenveense heldinnen bekend gemaakt

HEERENVEEN – Vrijdagmiddag maakte Stichting De Muze Community Art tijdens een lunch in Museum Heerenveen de namen bekend van de tien heldinnen van ’t Veen. De tien vrouwen  komen uit verschillende lagen van de bevolking en zijn woonachtig in de gemeente Heerenveen. De heldinnen zijn: Esther Haveman, Asema Ahmed, Anneke Tel-De Vos, Simone Woudstra, Milou Bosscher, Ingrid Struijk, Hedy Nijhoff, Coby van der Laan, Zara Mousazadeh, Yvonne IJtsma. De heldinnen zijn aan de hand  van hun verhalen gekozen door een commissie. De vrouwen worden  de komende maandan geportretteerd door kunstfotografe Reiny Bourgonje of door beeldend kunstenares Mirjam Torenbeek. Vijf van de vrouwen worden geschilderd op een groot doek. De overige vijf vrouwen worden gefotografeerd. ook krijgen alle heldinnen een diepte interview. Deze worden gepubliceerd in de Heerenveense Courant. Foto’s: ©Dennis Stoelwinder Het bericht Namen van tien Heerenveense heldinnen bekend gemaakt verscheen eerst op GrootHeerenveen.

Lees verder »