Prima debuut Lauwers College bij Skelterrace

Het Lauwers College kijkt met een prima gevoel terug op de Skelterrace. Bij het debuut op het evenement eindigden leerlingen van de tl-afdeling van de locatie Buitenpost op de vierde plaats.In het centrum van Drachten gingen de LC-scholieren de strijd aan met vmbo-leerlingen van een tiental andere Friese scholen. Het Lauwers College was de enige school die van de partij was met eersteklassers. "Er waren scholen die vierdeklassers in de strijd hadden. Dan is het behalen van de vierde plaats des te knapper”, aldus begeleider en techniekdocent Jelle Hoogterp.De Skelterrace is een jaarlijkse happening om techniek bij jongeren onder de aandacht te brengen. De organisatie is in handen van ROC Friese Poort in Drachten. De deelnemende scholen worden gekoppeld aan technische bedrijven, die ook als sponsor optreden.Het Lauwers College kende in de Drachtster metaalproducent een uitstekende partner. De bedrijven die de scholieren bij de Skelterrace ondersteunen, stellen onder meer materialen...

Lees verder »