Brandweer Ternaard rukt uit voor brand in kolenbult

Vrijdagavond is op een terrein tussen de Hollewei en de Pelmúnewei de brandweer een paar uren druk bezig geweest met het blussen van een brand in een bult met kolen.Omstreeks elf uur in de avond werd de blusploeg van Ternaard opgeroepen om naar de opgegeven locatie te gaan. Bij aankomst stond naast een loods een redelijk tot grote bult met kolen in de brand. De brandweerlieden hadden direct ingezet en met twee hoge-drukstralen een begin gemaakt om de brand te blussen.Omdat er weinig water voorhanden was en de tank van het brandweervoertuig ook gauw op raakte, is men een paar keer heen en weer gereden om de tank van het voertuig te vullen om vervolgens weer verder te gaan met blussen.Ook mede doordat er veel vuurhaarden onderin de bult zaten, heeft de bevelvoerder een kraan uit de buurt laten komen om de bult uit elkaar te halen. Met behulp hiervan...

Lees verder »