Internationaal topturnen in Thialf

HEERENVEEN – Thialf staat in de maand juli voor het eerst in het teken van topturnen. In aanloop naar het Europees Kampioenschap in Glasgow, is de ijshockeyhal van Thialf getransformeerd tot een turnarena. Niet alleen Nederlandse grootheden als Epke Zonderland en Sanne Wevers, maar ook topturners uit o.a. Japan, Groot-Brittannië en België nemen deel aan interland wedstrijden die op 7, 8 en 14 juli plaatsvinden in Thialf. Van internationaal topschaatsen naar internationaal topturnen, het vindt allemaal plaats op dé topsportlocatie van Thialf. DG – The Thialf Summer Challenge is een initiatief van Topsport Noord in samenwerking met de KNGU (Dutch Gymnastics). Samen organiseren zij in Thialf diverse trainingen en wedstrijden waaronder de interlands. Bekende namen zoals Nina Derwael, medaille winnares van het EK en WK in 2017, zullen hieraan deelnemen. Volgens Gerben Wiersma, Nederlandse bondscoach van Turnen Dames, is de turnmaand in Thialf dé ultieme voorbereiding op het EK in...

Lees verder »