Wandelen voor ALS en beleving op de routes van de Swaddekuier

Commissaris van de Koning Arno Brok gaf op Zaterdag  7 juli het startschot van de 20 km en Burgemeester Gerben Gerbrandy gaf het startschot  om 07.00 uur voor de 40 km. De Swaddekuier in Buitenpost is een uniek wandelconcept met niet alleen de natuur en cultuur van de Friese wouden maar ook met veel entertainment en spektakel op de routes.In 2018 staat culturele hoofdstad centraal op de routes en is ook het nieuwe streekpad van de NFW daarin opgenomen. Eén van de stempelposten is de Augustinuskerk in Augustinusga waar een brassband de wandelaars in de expositie van schilder Willem Bateld van der Kooi ontvangt. Boeren stelden  hun landerijen open en delen aan de wandelaars  onderweg kaas en karnemelk uit. Staatsbosbeheer leidt routes door de unieke Mieden gebieden en lokale bedrijven trakteren onderweg de wandelaars op streekproducten.Een unieke samenwerking die wandelaars niet alleen de prachtigste plekjes in de Friese Wouden laat...

Lees verder »