Bijenvereniging Oranjewoud viert 75 jarig bestaan op Landelijke open Imkerijdag

ORANJEWOUD – Aanstaande zondag 15 juli opent Bijenvereniging Oranjewoud haar bijenstal voor het publiek tijdens de Landelijke Open Imkerijdag. Dit jaar krijgt deze dag een extra feestelijk tintje door het 75-jarig bestaan van de vereniging. Wethouder Broekhuizen zal spreken namens de gemeente Heerenveen en de heer B. Willigenburg, lid van het hoofdbestuur van de Nederlandse Bijenhouders Vereniging. Ook enkele leden zullen een aandeel in de feestelijkheden leveren. Wat is er zoal te beleven? Enthousiaste imkers vertellen over het fascinerende leven van de honingbij en demonstreren graag wat er komt kijken bij de uitvoering van hun mooie hobby. Bijenhouden is meer dan een bijenvolk met 40.000 – 50.000 bijen in een kast onderbrengen en verzorgen. Het betekent ook slingeren van de gewonnen honing, het vangen van of voorkomen van zwermen bijen en het inspelen op het weer en de natuur. Bezoekers kunnen uitleg krijgen over de aanwezige bijenvolken. U kunt in...

Lees verder »