Internationaal topturnen in ijsstadion Thialf

HEERENVEEN – In de ijshockeyhal van het Thialf IJsstadion, die deze maand getransformeerd is tot een turnarena, werden in het weekend van 7 en 8 july wedstrijden georganiseerd als voorbereiding op het Europees Kampioenschap in Glasgow. Thialf staat in de maand juli voor het eerst in het teken van topturnen. Nederlandse grootheden als Epke Zonderland en Sanne Wevers strijden tegen topturners uit o.a. Japan, Groot-Brittannië en België. Zaterdag 14 juli vanaf 13:00 uur tijdens de Interland Nederland-België-Zweden is o.a. Epke Zonderland te bewonderen samen met andere topturners. De trainingen worden ook in de hal gehouden omdat deze is ingericht met dezelfde toestellen op podiums net zoals bij de EK wedstrijden in Engeland, hierdoor kunnen de turners zich optimaal voorbereiden op de komende wedstrijden. Zaterdag 7 july hebben de Nederlandse damesturnsters bij de Dutch Gymnastics Thialf Summer Challenge goud en zilver gewonnen in de landenwedstrijd.  In de landenwedstrijd hoefden Eythora Thorsdottir,...

Lees verder »