Kans op natuurbrand onverminderd groot door aanhoudende droogte

HEERENVEEN – Door de aanhoudende droogte is de kans op natuurbranden groot. Een brand in de natuur ontstaat vaak door menselijk handelen. Momenteel is Fase 2 van kracht. Afgelopen week moest de brandweer van Heerenveen tweemaal in actie komen om brandjes in de natuur te bestrijden. Dit was beide keren in recreatiegebied De Heide. Fase 2  Het is al langere tijd droog in de natuur. De kans is dan ook aanwezig dat een natuurbrand ontstaat. Een natuurbrand kan zich in droge periodes snel en onvoorspelbaar ontwikkelen. Terreineigenaren, natuurbeheerders en hulpdiensten zijn in deze periode extra alert, maar vragen ook uw medewerking om de gevolgen van natuurbrand te voorkomen of te beperken. Tijdens deze fase kunt u natuurlijk nog steeds gerust de natuur intrekken. Maar wees extra alert, gebruik het gezonde verstand en meld vooral in deze fase verdachte zaken meteen via 112. Wat betekent dit voor u? In natuurgebieden mag...

Lees verder »