Lieuwe Sytsma lijsttrekker CDA Noardeast-Fryslân

Tijdens de Algemene Ledenvergadering van het CDA op maandag 9 juli is de heer Lieuwe Sytsma uit Aalsum gekozen als lijsttrekker bij de komende gemeenteraadsverkiezingen op 21 november 2018. Het CDA bestuur heeft voor het opstellen van de kandidatenlijst een vertrouwenscommissie ingesteld. De vertrouwenscommissie bestond uit adviseur CDA Fryslân Nico Tilstra (Tytsjerksteradiel), provinciaal statenlid Maaike Prins (Ferwerderadiel) en oud-wethouder Haye Talsma (Ferwerderadiel). De afgelopen periode heeft de vertrouwenscommissie intensieve gesprekken gehouden met de verkiesbare kandidaten en hieruit een advieslijst samengesteld. De vertrouwenscommissie heeft een sterke motivatie gegeven aan het bestuur over de opbouw van de lijst en aangeraden het advies te volgen. Het bestuur heeft daarop het advies van de vertrouwenscommissie tijdens de Algemene Ledenvergadering onveranderd voorgelegd aan de leden. Tijdens de ALV hebben de leden ingestemd met het advies, waardoor de kandidatenlijst officieel is vastgesteld.Lieuwe Sytsma uit Aalsum (60) is sinds 2015 als lid toegetreden aan het CDA bestuur...

Lees verder »