Eerste WK Fries Dammen gaat definitief door

Het bestuur van de Stichting WFD heeft besloten dat het Eerste Wereldkampioenschap Fries Dammen definitief door kan gaan in het kader van LF2018.Het kampioenschap zal worden gehouden in het Leeuwarder stadhuis van 3 tot en met 10 augustus 2018.Naast het wereldkampioenschap op genoemde data zijn er drie open publiekstoernooien gepland op 8, 9 en 10 augustus. Op deze drie dagen zal er respectievelijk worden gedamd volgens de Italiaanse, de Tsjechische en de Friese regels. Iedereen die wil, kan aan één of meer van deze toernooien meedoen, zowel individueel als in teamverband. Voor aanvang wordt er steeds een korte uitleg van de betreffende damvariant gegeven.Het toernooi zal live te volgen zijn op internet, en ook bezoekers zijn van harte welkom.deelnemers:1. Alexander Georgiev, Sint Petersburg2. Folkert Groenveld, Jutrijp3. Václav Křišta, Praag4. Davide Zhou, Aosta5. Jelle Wiersma, Wommels6. Foeke Tiemensma, Franeker7. Taeke Kooistra, Hartwerd8. Tsjerk Wijbenga, Arum9. Fedde Wiersma, Easterein10. Hans Jansen, Amsterdam11....

Lees verder »