Opnieuw ooievaars duo bij familie de Boer in Kollumerzwaag

Vrijdag 16 februari 2018 arriveert de mannelijke ooievaar. Zondag 25 februari is ook het vrouwtje er, en is het stel compleet. Ineens krijgen we een dikke week winterweer, met een aantal dagen vrij strenge vorst. Er kan zelfs op de vaarten geschaatst worden en op de grachten in Amsterdam. De ooievaars zijn ondertussen vertrokken voor een poosje naar een warmer gebied. Op vrijdag 9 maart komen ze allebei terug. Een periode met paringsrituelen en kleppergedrag begint.Begin mei worden de jongen geboren. Het zijn er in eerste instantie 4. Het mooie weer speelt daarbij mee. Het lijkt allemaal goed te gaan tot Pinkstermaandag 21 mei. Er ligt 1 dood jong onder het nest. Vermoedelijk waren er teveel jongen om te voeren. De zwakste redt het dan niet. De 3 overgebleven jongen groeien heel goed. Ondertussen is het al vroeg prachtig weer wat maar blijft aanhouden.Maar dan wordt het nest op 10 juni...

Lees verder »