Bedrijfsbezoek wethouder Pieter Braaksma

Kunstwerk voor Dijkstra Draisma DokkumEr zit veel innovatiekracht bij de ondernemers in de Noordelijkste van de Elf Steden. De Dokkumer Bouwgroep Dijkstra-Draisma is zo’n onderneming die regelmatig met baanbrekende vernieuwingen komt. Daarbij is duurzaamheid de rode lijn en grote drijfveer. Onlangs won het bedrijf nog de prestigieuze Koning Willem I – prijs.Bedrijfsbezoek wethouder BraaksmaRedenen te over voor de gemeente Dongeradeel om het bedrijf op donderdag 5 juli tijdens een werkbezoek van wethouder economische zaken Pieter Braaksma extra in het zonnetje te zetten. Of in de klei, eigenlijk. De grondsoort waarin dit familiebedrijf volgens directeur Biense Dijkstra stevig is geworteld. Klei is ook een van de bouwstenen van het unieke kunstwerk van keramiste Wietske Hellinga. Dit kunstwerk werd door wethouder Braaksma aan de heer Dijkstra werd overhandigd.ParallellenDe wethouder wist een aantal mooie overeenkomsten tussen het bouwbedrijf en het kunstwerk te noemen. Zo heeft de kunstenares zich bij het maken van het...

Lees verder »