Nieuwbouw voor samenwerkingsschool Tjalleberd

HEERENVEEN – Het bestuur van de Tjongerwerven CPO is samen met de gemeente Heerenveen klaar voor de volgende stappen in het traject naar nieuwbouw van de basisschool in Tjalleberd. Met het bestuur van de school als bouwheer en de gemeente als financier, kunnen de plannen voor nieuwbouw verder worden uitgewerkt. Met de nieuwbouw is in totaal een bedrag van circa 2.9 miljoen euro gemoeid.   Wethouder Zoetendal is blij dat er een stap wordt gezet: “Wij hebben als gemeente de zorgplicht voor een goede huisvesting van scholen. Nieuwbouw is een enorme verbetering en een aanwinst voor Tjalleberd. Dit komt alle kinderen en hun ouders daar ten goede”. Vervanging noodzakelijk Vernieuwing van de huisvesting van de basisschool in Tjalleberd speelt al geruime tijd. Na de fusie van de voormalige cbs De Anjewier en de obs Nijewei is de Samenwerkingsschool De Nijewier tijdelijk gehuisvest in een sterk verouderd gebouw. Een situatie die...

Lees verder »