Op bezoek bij de Kerkuil

Groep 3 van de Prins Bernhardschool bracht op 13 juli een bezoek aan de uilskuikentjes van de Kerkuil bij het Bloemenparadyske in Kollum. Enkele weken geleden hadden de kinderen van Betty Kooistra, gids van de Klyster, een gastles gehad over de Kerkuil en hadden ze braakballen uitgeplozen. Nu zagen de kinderen de uilskuikentjes in het echt! Koos Huizenga haalde de uiltjes naar beneden en Johan de Jong zorgde voor het ringen,wegen en meten van de uiltjes. En wie graag wou , mocht een pluizig, slapend uiltje vasthouden! Het was prachtig!Het vrouwtje legt de eieren met een tussenpoos van 2 á 3 dagen. Het was dan ook duidelijk te zien, dat de jonge uiltjes verschillend van kleur/ leeftijd waren. Het is bijzonder dat in oktober nog jonge kerkuilen geringd moeten worden. Meestal is het al in augustus. Dit heeft te maken met het tijdstip, dat de muizenpopulatie het grootst is. Zodra...

Lees verder »