Veel vertier op de Fryske Dei in Akkrum

AKKRUM – Zaterdag was er in Akkrum weer een Fryske Dei. Het was alweer voor de 25e keer dat de Fryske Dei-commissie dit evenement organiseerde. Ook dit jaar was het weer gezellig in het dorp. Als vanouds was er een grootse hobbymarkt met vele Friese ambachten, waaronder uiteenlopende standhouders die op traditionele wijze hun waren aanprijzen. Voor de sportief ingestelde bezoekers waren er demonstraties van Friese sporten, zoals Fries dammen, schaken en de Friese volkssport bij uitstek: kaatsen Iedereen kon een partijtje meedoen, om zo kennis te maken met deze Friese sporten. Clown Auke liet de kinderen genieten van zijn grappen en grollen. Ook was er een overdekt springkussen, een suikerspin en andere lekkere versnaperingen. In de kleine Kanadeeskestrjitte was er palingroken. Nieuw was dit jaar De Slingeraap-Clinic! Het was voor iedereen mogelijk om deel te nemen aan deze clinic. Zaterdag 25 augustus is er weer het Open Fries Kampioenschap...

Lees verder »