Blauwe Diesel zorgt voor 1.230.000 kg CO2-reductie tijdens De Elfwegentocht

OUDEHASKE – Een terugblik op de Elfwegentocht, waarbij het doel van de provincie Friesland was om voertuigen volledig op fossielvrije energiebronnen te laten rijden, heeft een aantal veelbelovende resultaten opgeleverd. De Elfwegentocht zorgde voor een grote vraag naar Blauwe Diesel powered by Neste MY en overtrof zelfs de vooraf gestelde hoge verwachtingen. Tijdens de tweeweekse campagne werd in heel Friesland meer dan 430.000 liter van Neste’s hernieuwbare diesel verkocht en gedistribueerd door Future Fuels Wholesales. Naar schatting hebben tijdens de Elfwegentocht ongeveer 12.000 mensen Blauwe Diesel powered by Neste MY getankt. Dit leidde tot een CO2 -reductie van ongeveer 1.230.000 kg. Dat staat gelijk aan de jaarlijkse uitstoot van 384 Nederlandse personenauto’s met een dieselmotor. Dat hernieuwbare diesel geproduceerd door Neste populair was, was vooral merkbaar tijdens de Elfwegentocht Parade. Aan de langste parade van duurzame auto’s ooit georganiseerd in Nederland en Europa, deden meer dan 2.000 mensen mee. Tijdens...

Lees verder »