Brandweer blust bermbrand aan de Sportweg

HEERENVEEN – De brandweer van Heerenveen moest vrijdagmiddag in actie komen voor een bermbrand langs de Sportweg. De kurkdroge berm brandde over een lengte van vijftig meter af. De toegesnelde brandweerlieden hadden het vuur binnen enkele minuten onder controle. Het nablussen nam langere tijd in beslag. In de verbrandde berm is een wijnfles gevonden. Dit kan de oorzaak van de brand zijn. De natuur is momenteel erg droog. Hierdoor is de kans op brand erg groot. Een sigarettenpeukje of glas kan binnen de kortste keren een grote brand veroorzaken. Rook daarom niet in de natuur en schiet geen peukjes weg. Ruim afval zoals glas en blikjes op. Dit voorkomt brand! Foto’s: ©Dennis Stoelwinder Het bericht Brandweer blust bermbrand aan de Sportweg verscheen eerst op GrootHeerenveen.

Lees verder »