De Paardenmarathon Driezum-Wâlterswâld aangepast

Vrijdagmorgen 27 juli om 09.30 uur ging voor de 29ste keer de spectaculaire paardenmarathon van Wâlterswâld en Driezum van start met 150 aanspanningen honderden pony’s en paarden uit het hele land in van de zuiderburen (uit Belgie) namen 12 deelnemers  aan mee voor het Open Fries Kampioenschap. Er werd er gestart op het hoofdterrein achter de Nije Warf met het kegeltjesparcours.Naar aanleiding van de hoge temperaturen vrijdag 27 juli, heeft het bestuur samen met de Koninklijke Nederlandse Hippische Sportfederatie besloten om de Paardenmarathon aan te passen. De wedstrijd werd verreden over de helft van het aantal hindernissen. Alle combinaties zullen de vaardigheidsproef rijden.Vervolgens zullen de categorieën enkelspan paard, dubbelspan paard, vierspan paard en tandem paard alleen de hindernissen met de oneven nummers rijden. De categorieën enkelspan pony, dubbelspan pony, vierspan pony en tandem pony zullen de hindernissen met een even nummer rijden. De eerder aangekondigde maatregelen zullen eveneens van kracht blijven....

Lees verder »