Gedboete voor Heerenvener die hond achterliet in snikhete auto

HEERENVEEN – Het OM eiste vanochtend een geldboete tegen een 57-jarige man uit Heerenveen voor het achterlaten van zijn hond in zijn auto terwijl het buiten boven de 20 graden was. Passanten merkten op 25 mei 2017 in Heeg op dat er een hond in een auto was achtergelaten. De auto stond in de zon en de raampjes waren een stukje open gelaten. Twee surveillanten die gealarmeerd waren, hebben op de eigenaar gewacht en proces-verbaal tegen hem opgemaakt. Waarschuwing Het is een feit van algemene bekendheid dat je een hond niet achter moet laten in een auto die in de zon staat, omdat je dan het welzijn van het dier benadeelt en zijn gezondheid in gevaar brengt. Hiervoor wordt door de overheid en de Dierenbescherming al jaren gewaarschuwd. Het Openbaar Ministerie gaf hier in algemene zin gisteren ook al aandacht aan. We moeten voor onze dieren zorgen als voor onze kinderen. Met liefde, beleid...

Lees verder »