Pieter Meeter: “Een feestje in deze gemeente zou het mooiste zijn!”

AKKRUM – Hij groeide op als één van de ‘prinsen’ van Meeter, die na het aftreden van de koning aanspraak zou kunnen maken op de troon. Daar komen verantwoordelijkheden bij. Als andere kinderen buiten speelden, moesten de jongens van Meeter mee naar de loods van pake en heit om ‘daar wat te hobbyen’. Dat stak weleens, maar toch ervoer Pieter dat niet als last. Het is wat het is en hij vindt het mooi. In het dagelijks leven is Meeter, eigenlijk opgeleid als elektricien, kok op zijn raderboot ‘Frisian Queen’. In de bouwvak verruilt hij de potten en pannen voor het helmhout van het Akkrumer skûtsje. “Er zijn tijden geweest dat ik in de ochtend stond te koken en ’s middags de wedstrijden zeilde”, vertelt hij lachend. Hart op de tong Zijn liefde voor zeilen staat los van de naam die er voor zorgde dat hij aan het roer kwam...

Lees verder »