Voorwaarden carbidschieten in De Fryske Marren gewijzigd

JOURE – Burgemeester Fred  Veenstra heeft op dinsdag 24 juli 2018 gewijzigde voorwaarden voor het carbidschieten in gemeente De Fryske Marren vastgesteld. De meest ingrijpende wijziging is dat, vanaf de komende jaarwisseling, carbidschieten alleen is toegestaan met een melkbus van maximaal 40 liter. “Door aangepaste regels kunnen we de traditie in standhouden en tegelijkertijd ook de veiligheidsrisico’s en overlast beperken”, aldus Fred Veenstra. Gewijzigde voorwaarden Carbidschieten is vanaf de jaarwisseling 2018/2019 alleen nog toegestaan met een melkbus van maximaal 40 liter. Daarnaast wijst de gemeente alleen locaties aan die buiten de bebouwde kom liggen, met een minimale afstand van 75 meter tot bebouwing. Aanvragen voor 1 november Iedereen die een vergunning voor carbidschieten wil aanvragen, moet dit voortaan tussen 1 oktober en 1 november doen. Traditie blijft en veiligheidsrisico’s verkleind “Ik vind het belangrijk dat deze traditie in onze gemeente in stand gehouden kan worden. Tegelijkertijd zien we ook  landelijk...

Lees verder »