Alle Le Roy projecten in kaart gebracht

HEERENVEEN – Alle projecten waar ecotect Louis Le Roy (1924 – 2012) uit Oranjewoud in binnen- en buitenland betrokken bij is geweest worden in kaart gebracht. Initiatiefnemers zijn architecten Rob Hendriks van DAAD Architecten in Beilen en Piet Vollaard uit Rotterdam die o.a. betrokken is bij De Natuurlijke Stad en publiceert op de architectuurwebsite ArchiNed. Beide zijn al jaren bekend met het werk van Le Roy, en brachten vanmiddag weer een bezoek aan de Le Roy tuin in Heerenveen-Midden. Dit is de eerste opdracht die Le Roy uitvoerde in de openbare ruimte. De gemeente Heerenveen had hiermee en primeur. De bekendste projecten zijn de ecokathedralen in Mildam en Heerenveen en in de Groningse wijk Lewenborg, maar Le Roy is ook in Leeuwarden (bij de Regenboogkerk), Utrecht (Sjanghaipark), Rotterdam (wijktuin Ommoord), Brussel (Woluwe) en Parijs (Cergy-Pontoise) . Maar ook zijn er nog vele (particuliere) initiatieven die min of meer onbekend zijn....

Lees verder »