Buien van zaterdag zijn druppel op gloeiende plaat

HEERENVEEN – Het was zaterdag een verfrissende dag met een aantal donderbuien. Tot noodweer kwam het niet in Heerenveen. De buien en de lucht die daarachter wordt aangevoerd zorgen voor wat verfrissing. De temperatuur daalt in de nacht naar zondag tot 14 graden. Zondag stijgt de temperatuur alweer richting de 25 graden. we kunnen dus even op adem komen. Volgende week beloofd weer een mooie zomerweek te worden met temperaturen tussen de 25 en 30 graden. Buien lossen droogte niet op En hebben die buien van zaterdag het neerslagtekort dan niet goed gemaakt? Nee, zo makkelijk is het helaas niet. Er viel zaterdag gemiddeld zo’n 5mm aan neerslag uit de buien. Op een gemiddeld landelijk neerslagtekort van 270mm is dat een druppel op de gloeiende plaat. Sterker nog, op een warme zomerdag met veel zon verdampt er makkelijk zo’n 5mm water. Dat zou betekenen dat morgen alle neerslag alweer verdampt...

Lees verder »